19 resultaten
A nursing nutrition intervention improves protein and energy intake and performance based on hand grip strength compared to usual care.
Het onderzoeken van het effect van vastenduur op cerebrale SERT en DAT beschikbaarheid.
Wij beogen de verschillen in orale en enterale microbiële compositie vast te stellen tussen thuiswonende ouderen die wel of niet ondervoed zijn en wel of geen slechte eetlust hebben.
Het hoofddoel van deze studie is om te achterhalen of een onderzoeksmiddel genaamd setmelanotide (RM-493), die MSH naboots, kan helpen om lichaamsgewicht te beheersen. De werkzaamheid van setmelanotide wordt vergeleken met de werkzaamheid van een…
Het primaire doel van deze studie is om te bepalen of, oro-sensorische blootstelling of maag- signalen van groter belang zijn voor de maaltijd beëindiging (verzadiging). Als tweede doelstelling willen we begrijpen hoe cognitieve factoren de mond en…
Het effect van intraduodenale, intraileale en gecombineerde infusie van een combinatie van smaakstoffen vergeleken met infusie van placebo op voedselinname onderzoeken.
Het doel van deze studie is om de metingen van een activiteiten-en hartslagarmband te valideren. Het primaire doel van deze studie is om de nauwkeurigheid van de meting van energieverbruik en rusthartslag te bepalen.Secundaire doelstellingen zijn…
Het hoofddoel van deze studie is het onderzoeken of het consumeren van 1 of 3 kleine maaltijden tijdens de nachtdienst, in vergelijking tot geen maaltijd tijdens de nachtdienst, voor een betere alertheid zorgen. Andere doelen van deze studie zijn…
Onze hypothese is dat intragastrische toediening van lidocaïne leidt tot een vertraging van postprandiale verzadiging en zorgt voor een toename van voedselinname tijdens een ad libitum maaltijd. Verder veronderstellen we dat lidocaïne infusie niet…
Onderzoeken wat de invloed is van een verstoring in het circadiaans ritme op voedselvoorkeuren en reuk- en smaakvermogen.
Het doel van dit project is het identificeren van een goed consumeerbare butyraat/hexanoaat-verrijkte olie die de concentratie van circulerende korte vetzuren verhoogd en postprandiale substraat metabolisme verbeterd.We zullen de effecten van acute…
Dit onderzoek heeft voor ogen een zorgpad intensieve dietetiek welke zich focused op eiwitinname en mobiliseren van ondervoede ouderen gedurende en na ziekenhuisopname, te evalueren op het fysiek functioneren van de patient. Tevens wordt gekeken of…
Het bepalen van de effecten van intra-gastrische infusie van nutriënten op hersenactiviteit en hersen dopamine respons in slanke proefpersonen, en proefpersonen met obesitas voor en na dieet-geïnduceerd gewichtsverlies.
Het doel van dit onderzoek is:- het beoordelen van de effictiviteit op gewichtsverlies en gewichtsbehoud en de veiligheid van vier verschillende doses BI 456906 in vergelijking met placebo bij patiënten met obesitas of overgewicht (BMI >= 27…
Het belangrijkste doel van deze studie is om inzicht te krijgen in de nutriënten- en vochtinname en biomarker concentraties in het bloed van patiënten na een acute ischemische beroerte tijdens de initiële ziekenhuisopname tot 13 weken na ontslag uit…
Wij willen onderzoeken of bariatrische chirurgie leidt tot veranderingen in voedselvoorkeur en veranderingen in eetgedrag, gericht op vetrijk en suikerrijke voeding.
Het doel van het onderzoek is het bekijken van het effect van een leefstijlinterventie voor vrouwen die korter dan 12 weken zwanger zijn en die een hoog risico op perinatale morbiditeit hebben vanwege overgewicht of obesitas voor de zwangerschap en…
1. Determinanten van gewichtsverlies na bariatrische chirurgie in kaart brengen door evaluatie van fenotypische, genetische, gedrags- en omgevingskenmerken van patiënten na operatie.2. Veranderingen in cardiorespiratoire fitheid, vetvrije massa en…
Het doel van het onderzoek is de verschillende reacties van het brein te bepalen op de innamen van bewerkt en onbewerkt voedsel in proefpersonen met een normaal gewicht en eetgedrag en in patiënten met Binge Eating disorder, die extra gevoelig zijn…